Mijn naam is Karlien Bruyninckx. 

 

 

Ik studeerde in 2010 met onderscheiding af aan de KULeuven als logopediste. Sindsdien ben ik actief als zelfstandige logopediste.

Van 2016 tot 2023 werkte ik deeltijds als logopediste in het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint Truiden. Daar stond ik in voor de diagnostiek en behandeling van slikproblemen bij volwassenen. Daarnaast was ik werkzaam op de afdeling revalidatie waar ik mensen met een hersenletsel hielp om hun spraak en taal te revalideren. In het kader van deze job volgde ik het postgraduaat dysfagie aan de Arteveldehogeschool in Gent en studeer ik in juni 2021 af als specialiste in de dysfagie (slikproblemen). Ik ben ook gecertificeerd als MDTP therapeute (2020) (= zeer specifieke functionele sliktherapie) en volgde de FEES-Course bij Susan Langmore (2019). In het najaar van 2022 volgde ik in Rotterdam de cursus tot afasietherapeut, waardoor ik ook voor het onderzoeken en behandelen van taalproblemen na een hersenletsel helemaal volgens de laatste nieuwe inzichten kan werken. 

Als logopediste ben ik van meet af aan ook erg geïnteresseerd geweest in spraak- en taalproblemen bij kinderen en jongeren. Ik maakte mijn eindwerk over spraak- en nasaliteitsproblemen bij kinderen en jongeren met schisis en ben me sindsdien in de diagnostiek en behandeling van spraakproblemen bij deze specifieke populatie blijven verdiepen. Ik deed als logopediste ook ervaring op in het buitengewoon onderwijs en in een CAR bij kinderen met ernstige spraak- en taalproblemen. 

Naast mijn interesse in taal en spraak werd ik als jonge mama geconfronteerd met voedingsproblemen bij één van mijn kinderen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik me ook verdiept heb in het gebied van de preverbale logopedie (eet- en voedingsproblemen bij zeer jonge kinderen). In 2019 behaalde ik mijn attest van 'prelogopediste'. 

Naast deze officiële opleidingen volg ik jaarlijks verschillende nationale en internationale bijscholingen om een zo goed mogelijke therapie te kunnen aanbieden. Het is onmogelijk dit te doen voor alle deelgebieden van de logopedie, daarom kan je bij Logo-Fagie ook niet voor alle problemen terecht.